В деня на професионалния празник на медицинските сестри - лекари

...
В деня на професионалния празник на медицинските сестри - лекари
Коментари Харесай

Синдикат Защита проведе протестно автошествие

В деня на професионалния празник на медицинските сестри - лекари и здравни служащи и членове на профсъюз " Защита " излязоха на протестно автошествие, съобщи Българска национална телевизия.

Недоволството им е провокирано от неизпълненото заричане на премиера Кирил Петков от началото на април за повишение на заплатите в бранша, както и поради неизплатените коронавирус добавки за март. На автошествието през днешния ден с изключение на медици се включиха и представители на други сектори.

С протестното автошествие през вчерашния ден от профсъюз " Защита " желаеха да възстановят разговора с държавното управление.

" Това, което дадоха обещание на първи април, излезе първоаприлска смешка. Два месеца по-късно виждаме, че няма нараствания ", акцентира Красимир Митов, ръководител на профсъюз " Защита ".

" Инфлация страхотна, нашите заплати падат в резултат на инфлацията. Наситихме се, пристигна краят, по тази причина сме на улицата. Намаляваме от ден на ден и повече поради точно тези проблеми, напущаме терминала на летището се цялостни с нас. Не остана място за нищо друго, с изключение на за разговор сериозен с действителни резултати от страна на държавното управление, а от наша страна в случай че нещата не престават по този метод ще се стигне до митинги, до стачки ", сподели Иво Георгиев от ЦСМП - Видин.

" Провели сме към този момент диалози с доста шефове на болнични лечебни заведения, защото те са действително работодателите на лекарите, на експертите по здравни грижи и на санитарите и чакам от тях да мислят, да проучват и да пристъпят към повишение на главните трудови хонорари от 1 август въз основата на това нарастване с 25%. Тези от тях, които изпитват усложнения, да обективизират своите опасения ", съобщи Асена Сербезова, министър на опазването на здравето.

Колкото до средствата за работа при неподходящи условия за март, които още не са изплатени, Сербезова посочи, че при започване на идната седмица здравната касата ще извърши заплащането.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР