В Деня на народните будители- 1 ноември екипът, създал най-

...
В Деня на народните будители- 1 ноември екипът, създал най-
Коментари Харесай

Актьори посадиха „Вишнева градина“ в центъра на Стара Загора

В Деня на националните будители- 1 ноември екипът, основал най- новата режисура на Драматичен спектакъл „ Гео Милев “ –„ Вишнева градина “, засади седем декоративни японски вишни от вид „ Канзан “ в Стара Загора. Младите фиданки бяха посадени в непосредствена непосредственост до постройката на Театъра в центъра на града.

„ Идеята пристигна от Мария Пенчева и когато тя го показа с нас целият състав единомислещо взехме решение да засадим тази цветна градина “, описа по какъв начин се е зародила самодейността артистът Христофор Недков.

В събитието присъединяване взе и зам.-кметът Милена Желева. Тя си пожела единствено след няколко месеца новонасажденията да цъфнат и да радват с хубостта си жителите и гостите на града.Творческият колектив, вдъхнал живот на гениалната творба на Антон Павлович Чехов, през днешния ден си пожела новото артистично пространство да стане емблематично за Стара Загора.

Премиерата на постановката ще бъде на 4 ноември (четвъртък) от 19.00 часа на сцената на Драматичен спектакъл „ Гео Милев “. Спектакълът e по режисурата  на Бина Харалампиева, сценографията и костюми- Теодора Лазарова, музиката - на Асен Аврамов, фокуси- Ронсо и настоящи лица Елена Азалова, Илина Илиева, Мария Пенчева, Христофор Недков, Иван Колошев, Цветомир Черкезов, Ивелин Керанов, Светла Тодорова, Стефан Борисов, Жоро Райчев, Мария Енева, Стефан Делев, Кольо Стайков и Веселин Ангелов.Спектакълът ще се играе и на 8 и 17 ноември.

Припомняме, че напълно скоро ще започват ремонтни действия за изцяло възобновяване на емблематичната постройка на Драматичен спектакъл „ Гео Милев “, която е и пам
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР