В Деня на Конституцията и професионален празник на българския юрист

...
В Деня на Конституцията и професионален празник на българския юрист
Коментари Харесай

В Девня заработи първият изнесен офис за безплатни правни услуги

В Деня на Конституцията и професионален празник на българския правист в Девня бе открит първият отвън регионалния център офис за безвъзмездни правни услуги. Това стана допустимо, откакто общината безплатно даде помещение на Регионалния център за консултиране към Адвокатски съвет – Варна, което и оборудва. 

Офисът се намира на първия етаж в общинската администрация и ще работи всеки понеделник сред 9 и 12 часа. Юристите ще обезпечават безвъзмездна правна помощ при цивилен, наказателни, бракоразводни каузи, както и при каузи по Закона за отбрана на детето и Закона за домашното принуждение. 

Добре е да се знае, че безплатното правно консултиране е единствено за физически лица, които дават отговор на избрани критерии. Това са да вземем за пример обществено слаби хора; лица, настанени в профилирани институции за даване на обществени услуги; домове за възрастни хора, центрове за рехабилитация и обществена интеграция на хора с увреждания, центрове за краткотрайно настаняване на бездомни хора; приемно семейство или семейство на родственици и близки, при което е настанено дете по реда на Закона за протекция на детето. 

От услугите на изнесения офис могат да се възползват и поданици на прилежащи на Девня общини. Препоръчително е лицата да се записват авансово, защото би трябвало да попълнят документи, с които да удостоверят, че дават отговор на критериите за безвъзмездна помощ. Телефонът за връзка с Центъра за безвъзмездна правна помощ във Варна, чийто филиал се явява девненският офис, е 0879 838 917, имейл: [email protected]

" Считам, че избрахме допустимо най-подходящото място за изнесения офис в Девня, защото в прилежащия на Общината имот ще бъде издигната новата Съдебна палата. В момента планът се преработва, а до края на годината се чака да стартират строителните действия ", съобщи пред юристите кметът Свилен Шитов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР