В деня на Европа ще бъде поставено началото на събитие,

...
В деня на Европа ще бъде поставено началото на събитие,
Коментари Харесай

Конференция за бъдещето на Европа ще бъде открита в Страсбург

В деня на Европа ще бъде сложено началото на събитие, с което да се даде повече глас на жителите - с гала в Европейския парламент в Страсбург ще бъде открита Конференция за бъдещето на Европа.

Въпреки разногласията дали с тази конференция на се нарушават европейските контракти, въпреки всичко през днешния ден тя ще направи първата си крачка. Програмата включва приветствено слово от френския президент Еманюел Макрон, ръководителя на Европарламента Давид Сасоли, ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и премиера на Португалия Антониу Коща от името на Съвета на Европейски Съюз. 27 студенти по стратегия Еразъм от всички страни-членки ще участват в пленарната зала, а към 300 жители ще бъдат поканени да се включат отдалечено.

Целта на конференцията е на европейските жители да бъде предоставена по-голяма роля при оформянето на политиките на Европейски Съюз. Като вероятни тематики в подписаната на 10 март декларация са посочени опазването на здравето, климатичните промени, обществената правдивост, цифровата промяна, ролята на Европейски Съюз в света, провокациите на миграцията, сигурността. Тези тематики съответстват с водещите цели на Общността и с въпросите, повдигнати от жителите в изследванията на публичното мнение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР