В Деня на българската просвета и култура 50 ученици от

...
В Деня на българската просвета и култура 50 ученици от
Коментари Харесай

Ученици от С. Македония и Албания се включиха в шествието за 24 май в София


В Деня на българската култура и просвета 50 възпитаници от Северна Македония и Албания се включиха в празничното шествие във връзка 24 май дружно със своите връстници от България. Те се причислиха към групата на Частно приблизително учебно заведение „ Цар Симеон Велики “. За поредна година присъединяване на младежите е по самодейност и финансиране на доктор Милен Врабевски и Фондация Българска Памет, които са подготвили богата образователно-културна стратегия за тях.

Учениците дойдоха в столицата още на 23 май, когато празничните им дни започнаха с забавни игри, с цел да се опознаят по-добре, а по-късно доктор Моника Панайотова от Консултативния съвет на Фондация Българска Памет, организира интерактивна сесия на тематика „ Европа – това си ти “. След празничното шествие на 24 май учениците посетиха Националния археологически музей и разгледаха забележителностите на столицата.

Съвместната самодейност сред Фондация Българска Памет, ЧСУ „ Цар Симеон Велики “ и учебните заведения от С. Македония и Албания се организира за поредна година и е част от интензивностите на Фондацията за трансгранично съдействие и интеграция, социализация и европейска вероятност на младежите в България и българските общности от историческата ѝ диаспора.

Трансграничното съдействие продължава и през юли, когато по самодейност на ФБП ще започва 5-дневен юношески продан в София, съфинансиран по стратегия Еразъм +, с присъединяване на 60 младежи от България, С. Македония и Албания. Целта е посредством неофициалното обучение, от една страна младежите да развият обществени и цивилен пълномощия, а от друга, да се насърчи младежкото включване, междукултурния и междурелигиозния разговор, споделените полезности на независимост, приемливост и ценене на човешките права.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР