В деня, когато в Москва се готвят за тържествено обявяване

...
В деня, когато в Москва се готвят за тържествено обявяване
Коментари Харесай

Русия е пред ново драматично поражение в Украйна

В деня, когато в Москва се готвят за тържествено оповестяване на присъединението на украинските области Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие към Русия, огромна съветска формация се оказа обкръжена в Луганска област и е застрашена от цялостен погром.

“Кръгът около Лиман е съвсем затворен ”, написа в днешния си разбор за фронта американският Институт за проучване на войната, като се базира на многочислени известия в Телеграм каналите на руски „ военни блогъри “ (подкрепящи нахлуването и получаващи информация от източници на бойното поле).

Според анализаторите въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са пробили отбраната и са успели да отрежат единствения път за доставяне на руската войска, настояща в Лиман. Кореспондентите назовават ​​ситуацията в региона " извънредно тежка ". Един от блогърите твърди, че ВСУ атакуват Лиман от три страни и пътят от града за Сватово е блокиран.

Според сътрудника в Института за външна политика във Вашингтон Роб Лий съветската отбрана може да се разпадне  “тази вечер или на следващия ден, което ще хвърли сянка върху известието за анексията “. Лий отбелязва, че „ Русия е изправена пред дефицит на хора и липса на запаси в Донбас “. „ Ако тя претърпи проваляне край Лиман, това може да докара до по-нататъшно настъпление на Украйна надълбоко в Донбас “, счита военният специалист.

Лиман е стратегически значим град, защото е главен железопътен възел, осигуряващ достъп до значими железопътни и шосейни мостове през река Северски Донец.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР