В деня, когато се отбелязва ромската Нова година - Банго

...
В деня, когато се отбелязва ромската Нова година - Банго
Коментари Харесай

Тръгна първата ромска телевизия у нас

В деня, когато се отбелязва ромската Нова година - Банго Васил, в Тетевен започва първата ромска телевизия у нас, написа dir.bg.

" Новините ни ще бъдат от 18 ч. Цял ден ще събираме истории и вечер ще ги описваме ", сподели Бисер Петков, шеф на телевизия Pronet.media. Освен новинарските излъчвания, в програмата на медията ще има авторско и фолклорно предаване.

" Основната публика ще бъде ромската общественост, а задачата - обществото да разбере, че има и образовани роми, обратно на всеобщото разбиране ", добавя Петков пред Нова тв.

Ромската телевизия е с екип от седем души - водещи, оператори и монтажист. Първото ѝ предаване е довечера.

" Това е медия, която ще бъде ориентирана към ромската общественост, само че тя няма да се разграничава от останалите. Това не значи, че ще се капсуловаме единствено за ромите. Имат совите образци за подражателство, ромите имам поради. Те имат своите образовани хора и хора, които могат да бъдат образец, а и самата общественост да разбере, че има такива хора ", споделя Петков.

Плътно зад Бисер Петков е и неговия наследник, който ще е оператор в малкия екран. Той е единствено на 18, само че снима от пет години. Сватби. " Различно е. Сериозно го одобрих. Снимаме и сватбарски неща, само че е друго на терен - студио и на терен - женитба ", споделя Божидар Иванов.

В екипът на ромската телевизия не всички членове са от тази общественост. Като Глория, която ще чете новините. " В момента изучавам висше обучение. Безработна съм и чичо Бисер ме предложения да бъда водеща и аз одобрих да създадем нещо друго за нашия град ", изясни Глория Божкова.

Ромската телевизия ще се излъчва в обществените мрежи един път седмично, като с изключение на вести ще има и политематични излъчвания, които към този момент ще са на запис, с наклонност да бъдат онлайн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР