В Деня без загинали при пътни инциденти през 2021 г.

...
В Деня без загинали при пътни инциденти през 2021 г.
Коментари Харесай

Детска градина „Мир“ в Мездра се сдоби с площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата /снимки/

В Деня без починали при пътни произшествия през 2021 година - 21 септември, в Детска градина „ Мир “ - Мездра публично беше открита нова площадка за образование по сигурност на придвижването по пътищата. Тя е построена по план, осъществен от детското заведение по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда “ на Министерство на образованието и науката, Модул „ Площадки за образование по сигурност на придвижването по пътищата “.
Проектът е на обща стойност 900 лева, с които е закупено съоръжение за обзавеждане на образователното оборудване: комплект от 10 бр. пътни знаци, конуси, преносим светофар, сигнално-предпазни жилетки, детски велосипед и детска каска за велосипедист.
Лентата на новата облага преряза шефът на ДГ „ Мир “ Диана Вутова. Според нея площадката ще бъде от изключителна изгода за възпитанието и образованието на децата по сигурност на придвижването по пътищата. Целта е у подрастващите да се образуват знания и качества, които да им оказват помощ да се движат умерено и несъмнено в средата, която населяват.
Екипът на ДГ „ Мир “ благодари на Община Мездра за бетонната основа на площадката, построена от Общинско дружество „ Чистота “, както и на Ивайло Нинов, родител на дете в IV възрастова група, който безплатно е положил хоризонталната маркировка на оборудването.
Най-радостни от новата облага, несъмнено, бяха децата.
През тази образователна година ДГ „ Мир “ и нейният филиал в Долна Кремена се посещават от 155 деца на възраст от 2 до 6 години, разграничени в 7 групи - една яслена, пет култивиран и една разновъзрастова (смесена). За тяхното образование и образование се грижат 30 педагогичен експерти и непедагогически личен състав.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР