В Деня без загинали на пътя МВР засилва мерките с

...
В Деня без загинали на пътя МВР засилва мерките с
Коментари Харесай

Днес ще има засилен контрол по пътищата

В Деня без починали на пътя Министерство на вътрешните работи ускорява ограниченията за да няма жертви при произшествия. Това сподели пред медиите Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. Акцията през днешния ден е във връзка почналата на 16 септември Седмица на сигурността на пътя. Тя се организира за седма година по самодейност на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.

Всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са на пътя, както и допълните сили, ще управляват придвижването. Апелът на пътната  полиция е пътуващите да не не помнят да употребяват защитни колани.

Всички механически средства ще бъдат употребявани през днешния ден, уточни Близнаков. Целта ни е да изведем от придвижването всеки, седнал зад кормилото след приложимост на алкохол, сподели още той, като означи, че след 15 септември придвижването в обитаемоте места е извънредно интензивно.

За първите 20 дни на септември Министерство на вътрешните работи регистрира по-малко произшествия, по отношение на същия интервал предходната година. Загиналите също са по-малко - с девет. През миналото денонощие няма починали при произшествия, уточни още Лъчезар Близнаков, осведоми Българска телеграфна агенция.

В рамките на европейската самодейност 21 септември е разгласен за Ден без починали на пътя.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР