В декларация от трибуната на парламента Има такъв народ се

...
В декларация от трибуната на парламента Има такъв народ се
Коментари Харесай

"Има такъв народ" се обяви срещу нови COVID мерки

В декларация от трибуната на Народното събрание " ИТН " се разгласи против въвеждане още веднъж на Коронавирус ограничения. Засега здравното министерство обществено не е направило стъпки в тази посока. Единствено за заприказва проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Все отново " ИТН " реши да употребява опцията да напомни тезите си, че рестриктивните мерки против разпространяването на ковид са неефективни. " Абсолютен факт е, че новите подварианти на COVID-19 - Омикрон, са доста по-вирулентни и заобикалящи всевъзможен вид сертификационни документи, което е значещият фактор за релативно огромния брой положителни случаи ", сподели главният представител по здравните въпроси на " ИТН " проф. Андрей Чорбанов. От изявлението не се разбра за какво приказва за документи, в случай че такива в България не се изискват още от март.

Проф. Чорбанов уточни, че коронавирусната зараза протича доста леко, " като при голяма част от хората е безсимптомно, правещо вируса нереалистично рисков за публичното здраве ". По думите му за ограничение на контактите би трябвало да помислят единствено възрастните и хората с хронични болести.

" Настояваме здравните управляващи да положат старания върху съответното лекуване при актуализиране на протоколите за терапия, както и на информиране на рисковите групи по какъв начин да се предпазят от вероятно заразяване, вместо въвеждане на повсеместни ограничаващи ограничения от всевъзможен темперамент ", сподели Андрей Чорбанов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР