В декларация до президента Камарата на строителите заявява, че браншът

...
В декларация до президента Камарата на строителите заявява, че браншът
Коментари Харесай

Камарата на строителите: Браншът е изпаднал в колапс заради негативни внушения на министри

В декларация до президента Камарата на строителите декларира, че браншът е изпаднал в колапс поради отрицателни внушения на министри от кабинета, изключително на отрасловия - арх. Виолета Комитова.

От Камарата на строителите предизвестяват, че в границите на последния месец строителното министерство и отрасловите ведомства не работят.

Строителните и монтажни работи не се актуват, не се правят разплащания с контрагенти. Ето за какво браншът е в колапс.

Ескалират уронващи престижа на строителния отрасъл внушения. Положението се усложнява и поради спрените дейности във всички институции, ангажирани с осъществяването на подписаните контракти.

Блокирани са и всички оперативни стратегии, които засягат енергийната успеваемост, ВиК мрежи и околна среда, транспортна инфраструктура, развиване на селските региони, в резултат на което е основана действителна заплаха да се изгубят окончателно милиарди евро средства, споделят строителите.

Оттам приканват да се спре отрицателната акция и се разплатят всички изпълнени контракти. Исканията ни не са политически, а са свързани от нуждата от обикновено действие на един от основните за стопанската система на страната сектори, който обезпечава 12% от Брутният вътрешен продукт.

От Камарата чакат своевременна реакция и поддръжка от президента.

От своя страна Министерство на регионалното развитие отхвърля описаното в декларацията на строителите и споделя - явно някои компании са се чувствали сигурни при различен министър, а не при новия.

Всички отраслови ведомства на министерството работят, само че в случай че някои чиновници в тях са спрели работата си, следва да си подадат молбата за овакантяване.

От ведомството изясняват, че всичко ще бъде разплатено на правилните компании, откакто то извърши инспекция на място за количеството и качеството на осъществената работа.

Към днешна дата министър Комитова не е серпантина нито един градеж и нито един план по стратегии, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР