В държавата се води борба за преразпределение на лостовете за

...
В държавата се води борба за преразпределение на лостовете за
Коментари Харесай

Слави Василев: Ако Радев се съобрази с исканите промени, ще отрази волята на Пеевски и Борисов

В страната се води битка за преразпределение на лостовете за въздействие сред сътрудниците, които управляваха страната. Надявам се на изборите да се даде поддръжка на опозиционните партии.

Това разяснява пред БНР политическият анализатор Слави Василев в изявление пред БНР, визирайки оставката на шефа на НЗОК, " Булгаргаз ", криминално-съдебните, митници и гл. секретар на Министерство на вътрешните работи.

" От обстоятелствата през последните седмици се оказва, че контрабандата с цигари е била на една от партиите в сглобката, горивата са били на другите партии. Борбата е кой какъв брой от кеша да вземе, от дълго време е по този начин в политиката в България ", сподели анализаторът и говореното за евроатлантически полезности дефинира като " Приказки под шипковия шубрак ". 

Неговото пояснение за политическата обстановка у нас е: 

" Когато се разбърка равновесието сред управляващите, в резултат на измененията в Конституцията, то страната изпада в тази обстановка. А това е в несъгласие на здравия разсъдък. Пеевски, Борисов и Петков взеха решение да лишават възможността на президента да сформира политическа опция. Като гласоподаваха измененията, само че не си направиха сметката, че ще се стигне до служебно държавно управление ".

Слави Василев показва два изхода от обстановката: 

" Първият е в решението на Конституционния съд за измененията. Вторият е ръководещата сглобка, това болшинство, да седнат и да осъзнаят, че актуалната политическа обстановка е нездравословна за цялата страна ". 

Той е безапелационен, че Румен Радев е " в извънредно комплицирана обстановка ". 

" Президентът на процедура е пред неприятния избор да не подпише указа за промяната и да остави тези министри. С това ще увеличи още повече напрежението в обществото и в политическата класа. Другият му вид е да се съобрази с тези промени и да замязя на фигура, която отразява волята на Пеевски и Борисов ", разяснява политическият анализатор.

Василев бе безапелационен, че американското посолство не ръководи принудително постоянното и служебното държавно управление, а българските политици вървят и се оферират.

" Смятам, че американското посолство ненарочно командва нашия политически хайлайф. Нашият политически хайлайф се предлага на американското посолство. Борисов и Пеевски станаха най-големите евроатлантици ", сподели Слави Василев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР