В дългосрочен план се очаква нарастване в търсенето на кадри

...
В дългосрочен план се очаква нарастване в търсенето на кадри
Коментари Харесай

Бисер Петков: Очаква се нарастване на търсенето на кадри с висше образование

В дълготраен проект се чака повишаване в търсенето на фрагменти с висше обучение. Това се обуславя от по-високотехнологичното развиване на стопанската система, което води до възходяща нужда от по-висококвалифицирани експерти. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков при разкриване десетото издание на „ Дни на кариерата “ за секторите стопанска система, финанси, маркетинг, човешки запаси и обслужване на клиенти в Университета за национално и международно стопанство. В тазгодишното издание на форума вземат участие 90 изложители, измежду които е и Агенцията по заетостта.

В изявлението си министър Петков акцентира, че в идващите години младежите ще би трябвало да се приготвят за бързи софтуерни и цифрови промени и да имат подобаващи познания и умения, съответстващи на бъдещите работни места.

С цел да улесни кариерното насочване на младите експерти и намирането на работна ръка от работодателите, Министерството на труда и обществената политика създава интернет платформа, която ще дава информация за бъдещото търсене на експерти на база направени прогнози за развиването на пазара на труда в България. Потребителите на системата ще могат да вършат информации по разнообразни критерии в това число обучение, специалности, браншове на стопанската система. Очаква се интернет платформата да проработи при започване на декември. Тя ще бъде налична през интернет страницата на МТСП.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР