В даден момент един мениджър или експерт може да реши

...
В даден момент един мениджър или експерт може да реши
Коментари Харесай

Как да намеря печеливш бизнес за покупка?

В даден миг един управител или специалист може да реши да стане бизнесмен и да се занимава със собствен . Той има два разновидността пред себе си: или да започва нещо от нулата или да закупи подготвен, печеливш бизнес.

Нека да се спрем на втората алтернатива.

Има няколко източника, които може да употребявате с цел да идентифицирате евентуални бизнеси за продажба.

Един от най-често срещаните източници е уеб страници за продажба на компании.

Ако това е бизнеса, който търсите безспорно проверете тези уеб сайтове и се свържете със притежателите. Разберете за какво продават, анализирайте информацията, и бъдете наясно, че би трябвало да се занимавате оперативно с този бизнес.

Друг източник на хрумвания за покупка на бизнес може да бъдат професионалните асоциации и комерсиалните издания.

Ако авансово сте се насочили към някоя съответна нисша, то това би бил доста добър канал за намиране на подобаващ бизнес.

Освен това този метод би ви основал и нетуърк в съответната област а от тези контакти биха изскочили може би най-хубавите благоприятни условия. Повечето положителни компании не може да ги намерите по уеб сайтове или в общественото пространство тъй като хората не обичат да се носят клюки за продажбата на техния бизнес.

Последно, само че не и по значение, работата с бизнес консултанти по покупко-продажба на компании също би било добър вид.

Тези хора имат забележителна мрежа от контакти, занимават се единствено с това като съществена активност и са били участници в доста покупко-продажби.

Това им оказва помощ да намират доста положителни благоприятни условия, да знаят по какъв начин да се структурира една договорка или какви подводни камъни може да има при всеки един предлаган бизнес за продажба.

Това важи в цялостна степен в случай че сте се ориентирали към покупката на по-голям бизнес а не един квартален магазин, с  който вие оперативно да се занимавате.

Покупката на един бизнес носи огромен риск, тъй като даже той да е бил печеливш до този миг може да се окаже капан за купувача. Причината може да бъде или не добре проучена компания или неприятно ръководство на ново закупения бизнес. И в двата случая отговорността ще бъде на купувача и по тази причина е значимо той добре да обмисли едно такова значимо решение. Тук неприятното решение би имало много по-сериозно финансови последици от това да сте избрали несъответствуващия шеф като управител.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР