В четвъртък, в Ню Йорк бившият президент на САЩ Доналд

...
В четвъртък, в Ню Йорк бившият президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Бурята, която вкара порно индустрията в американската политика

В четвъртък, в Ню Йорк някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше упрекнат, че е дал пари на актрисата от филми за възрастни Сторми (Буреносната бел.ред.) Даниълс, с цел да потули скандал преди изборите в Съединени американски щати през 2016 г.    Даниелс декларира, че е имала полов контакт с Тръмп през 2006 - година, откакто той се дами за третата си брачна половинка Мелания и повече от десетилетие преди бизнесменът-политик (по това време прочут с известно телевизионно риалити шоу) да стане президент.     Тръмп отхвърля това да се е случвало и декларира, че заплащането е направено, с цел да се спрат нейните " подправени и изнудвачески обвинявания ".    Тепърва ще стане ясно кой от двамата приказва истината, само че ето какви са обстоятелствата за Сторми Даниълс и хипотетичната ѝ връзка с Тръмп, съгласно Reuters.   Срещи и обвинения    Даниълс, чието същинско име е Стефани Клифърд, е на 44 години и е от Батън Руж, Луизиана. Повече от две десетилетия тя е звезда в порно промишлеността, като взе участие в голям брой продукции и даже режисира някои от тях.    Тя твърди, че се е срещнала с Тръмп през юли 2006 година на шампионат по голф за звезди край езерото Тахо. По думите ѝ той я е поканил на вечеря в хотелския му апартамент, където ѝ е посочил копие от списание за голф с негова фотография на корицата.    Информационната организация цитира и описа на Сторми в предаването " 60 минути " на CBS през 2018 година, където тя споделя: " И аз му споделих: " Някой би трябвало да вземе това списание и да те напляска с него ”. Така че той се обърна и си смъкна малко панталоните. Имаше долни дрехи и други неща и аз просто му ударих няколко шамара ".   

В последна сметка тя декларира, че двамата са правили секс по взаимно единодушие, а по-късно Тръмп ѝ се е обаждал по телефона и са се срещнали по негова молба през юли 2007 година в хотел " Бевърли Хилс " в Лос Анджелис, с цел да обсъдят възможното ѝ присъединяване в неговото шоу. 
Предизборно споразумение    На 28 октомври 2016 година, в последните дни преди президентските избори, които Тръмп в последна сметка печели, Даниълс подписва съглашение за неразкриване на информация, в което се задължава да не разисква обществено връзката си с него в подмяна на заплащане от 130 000 $, съгласно документи, подадени във федералния съд на Лос Анджелис. Договорът е подписан от Кийт Дейвидсън, тогавашния ѝ юрист, и Майкъл Коен, тогава персонален юрист на бъдещия американски президент. Документът включвал място за подписа на Тръмп, само че той по този начин и не го подписал, напомня Reuters.    През 2018 година, откакто Wall Street Journal оповестява за заплащането, юристът на Тръмп декларира обществено, че е платил със лични пари и не е получил разпореждане от предприемача да го прави.     Даниълс съди Тръмп и Коен, като желае съглашението да бъде оповестено за невалидно.  

Иск за клевета    Но сагата има и други аспекти. През 2018 година, да вземем за пример, Даниълс завежда дело за клюка против Тръмп във федерален съд поради негова обява в Twitter, в която я упреква в " машинация ", откакто тя разказва по какъв начин е била заплашвана поради публикуването на описа ѝ за хипотетичната ѝ полова връзка с него.     През 2018 година федерален арбитър от Лос Анджелис взема решение, че забележките на Тръмп не са оскърбителен и са предпазени от Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, гарантираща свободата на словото. Решението на съдията е доказано при обжалването, а през 2021 година Върховният съд на Съединени американски щати отхвърля да преразгледа въпроса. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР