В четвъртък сутринта се разразиха ожесточени боеве между украинските сили

...
В четвъртък сутринта се разразиха ожесточени боеве между украинските сили
Коментари Харесай

Сраженията в Донбас продължават: Началник на милицията

В четвъртък сутринта се развихриха яростни боеве сред украинските сили и войските, лоялни на отделилата се Донецка република, заяви представителят на милицията на отцепническия район, съобщи RT .

В свое изказване Едуард Басурин съобщи, че "въоръжените сили на Донецката национална република нападат позициите на украинската войска по цялата линия на прикосновение, като употребяват всички налични средства за заличаване ", сподели той.

По-рано същата заран съветското министерство на защитата разгласи, че е почнало удари по военни обекти в Украйна , като в огромните градове се чуха детонации.

Новината пристигна, откакто съветският президент Владимир Путин подписа заповед, с която позволява незабавното потребление на мощ в границите на "специална интервенция " в Донбас . Позовавайки се на молби за поддръжка от локални водачи, Путин съобщи, че ще "предприеме решителни и незабавни дейности " за "демилитаризиране " и "денацификация " на Украйна.

Външният министър на Киев, Дмитрий Кулеба, направи изказване, в което съобщи, че Москва "току-що стартира пълномащабно навлизане в Украйна " Според него "това е нападателна война. Украйна ще се отбрани и ще победи ", упорства той. "Светът може и би трябвало да спре Путин. Времето за деяние е в този момент. "

В понеделник вечерта съветският президент разгласи, че ще признае двата разколнически района Донецк и Луганск за самостоятелни страни. И двете страни оповестиха автономност от Киев след Майдана през 2014 година и от този момент са в положение на опълчване с държавните сили. Според Путин дипломатическите старания за разрешаване на разногласието са се провалили.

© AP / Alexei Alexandrov

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР