В четвъртък руската столица въведе най-строгите локдаун мерки от началото

...
В четвъртък руската столица въведе най-строгите локдаун мерки от началото
Коментари Харесай

Затвориха Москва

В четвъртък съветската столица вкара най-строгите локдаун ограничения от началото на коронавирусната пандемия. Причината е, че новите инфекции и смъртни случаи от COVID-19 доближиха нов връх, съобщи организация „ Ройтерс”. Ресторантите, фризьорските салони и комерсиалните обекти, които не са от първостепенно значение, ще останат затворени до 7 ноември.

До момента единствено 33% от популацията в РФ се е ваксинирало (с две игли), до момента в който в Западна Европа имунизираните процентно са два пъти повече. В Руската федерация дневно към този момент умират по над 1000 души от ковид. Президентът Владимир Путин разгласи неработни дни от 30 октомври до 7 ноември в цялата федерация с вярата да забави придвижването на потоци от хора, надлежно и разпространяването на вируса.

В Москва затвориха учебните заведения и държавните детски градини. Разрешено е единствено на аптеките и супермаркетите да работят. Кремъл упреква за огромния брой смъртни случаи колебливостта на съветските жители по отношение на имунизирането. Макар че Русия първа в света се похвали с създаването на ваксина против ковид, имунизацията се провали и черните данни от последните дни са доказателство за това.

Вчера бе обявено, че през последното денонощие са умряли 1159 пациенти, до момента в който новите инфекции са близо 41 000, което е безспорен връх от началото на пандемията. Много руснаците отхвърлят да се имунизират, като някои показват съмнение към управляващите като причина, до момента в който други се съмняват в сигурността на имунизациите. Някои московчани поддържат строгия локдаун, до момента в който други гледат с съмнение към него, тъй като съгласно тях няма да има смисъл от него, в случай че популацията не се имунизира. На фона на оповестения непоколебим локдаун, доста руснаци взеха решение да отидат на отмора зад граница и към този момент имат резервации в Турция и Египет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР