В четвъртък през България ще премине студен атмосферен фронт, сочи

...
В четвъртък през България ще премине студен атмосферен фронт, сочи
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в 12 области, застудява

В четвъртък през България ще премине леден атмосферен фронт, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Увеличението на облачността ще обхване по-голямата част от страната, ще е най-вече купесто-дъждовна, с превалявания от дъжд и гръмотевици, има условия и за местни интензивни количества и градушки, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Минималните ще са сред 8° и 13°, в София към 9°.

Обявен е жълт код за дъжд и гръмотевици в 12 области. Кодът е в действие за областите Видинска, Монтанска, Силистренска, Разградска, Русенска, Търговищка, Великотърновска, Габровска, Старозагорска, Пловдивска, Пазарджишка и Смолянска. В тези области ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания с гръмотевици. Ще има условия и за градушки, локално количествата на преваляванията се чакат до 30 mm.

В крайните източни региони през по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево. Вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад, в източните региони от изток-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°, в София към 17°, по Черноморието 16-17, в северните региони 18-20, в южните 21-23 градуса.

В петък ще има раздрана облачност, постоянно ще е забележителна в източните региони, ще остане малко по-хладно. Температурите в страната ще се движат от 16 до 20 градуса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР