В четвъртък, по предложение на министъра на отбраната, унгарският президент

...
В четвъртък, по предложение на министъра на отбраната, унгарският президент
Коментари Харесай

Командващият армията на Украйна е сменен след 2 години на поста

В четвъртък, по предложение на министъра на защитата, унгарският президент Каталин Новак освободи генерал-лейтенант Ромулус Русзин-Сенди, командващ армията, от поста му. Решението влезе в действие незабавно.

Русзин-Сенди, роден през 1973 година, беше назначен за пълководец на унгарските отбранителни сили през 2021 година от Янош Адер и беше най-младият, заемал този пост. Преди това от 2019 година до 31 март 2020 година е шеф на кабинета на някогашния министър на защитата, а от 1 април 2020 година до май 2021 година е заместник-държавен секретар по политиката по човешките запаси в Министерството на защитата, напомня самостоятелното издание %Телекс "

Според него уволнението наподобява изненадващо, тъй като единствено преди няколко дни той е бил в Секешфехервар и обсъждал бъдещето на връзките сред града и унгарските отбранителни сили с кмета на града.

Министърът на защитата предлага генерал-лейтенант Габор Бьорьонди, началник на военното посланичество на НАТО и Европейски Съюз на унгарските отбранителни сили в Брюксел, за поста, оповестиха от министерството. Той е с 30-годишна кариера, участия в интервенции на НАТО в Европа и отвън нея и " военачалник с най-широк опит в командването и военното управление и полеви опит в НАТО и е някогашен заместник-началник на генералния щаб ".

Освен това Бьорьонди е ученик на Генералщабните академии на Съединени американски щати и НАТО. В момента той оглавява военното посланичество на Унгария към НАТО и Европейски Съюз, основано в Брюксел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР