В четвъртък Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) отново ще

...
В четвъртък Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) отново ще
Коментари Харесай

Крум Зарков: В четвъртък ВСС ще разгледа по същество обединените две процедури за отстраняване на Гешев

В четвъртък Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) още веднъж ще бъде призован и там ще има точка за разглеждане всъщност на обединените две процедури по предложенията за освобождение на основния прокурор.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 351
Това изясни пред медиите служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо. По думите му е отговорност на Висш съдебен съвет да реши разногласието, което става с решение всъщност, а " по кое време ще са подготвени да го създадат, зависи от тях “. Днес ВСС одобри за постоянно и възможно второто предложение от четирима членове на Прокурорската гилдия на ВСС за предварително освобождение на основния прокурор и откри процедурата по него. Това е втората такава процедура в границите на седмица. Двете ще бъдат обединени в едно произвеждане, а дебатите всъщност би трябвало да се случат на съвещанието, което да се организира до седем дни. 

„ Когато встъпих в служба на 2 август диалози като тези за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор бяха безусловно невъзможни, в този момент към този момент се приказва. Крачка напред, само че значими са крайните решения, значимо е и какво следва след тях, това ще е дълъг развой, само че уповавам се възстановителен “, разяснява още министърът.

По повод приетите промени от Народното събрание в Закона за правосъдната власт на 2 юни, с които Националната следствена работа (НСлС) се изважда от прокуратурата и става самостоятелна конструкция, министър Зарков съобщи, че такива дълбоки промени не се вършат по този метод. „ Става дума за дълбоки промени, които изискват изчерпателен размисъл и лишават време. Тук ставаше дума за разпореждания отхвърлени на първо четене, неразгледани изобщо на второ четене, гласувани на крайник в зала, занапред ще чакаме финалния им вид, с цел да забележим, само че от пръв взор проличава, че има съществени неналичия “, разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция.  

Във връзка със правосъдната промяна Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо съобщи, че идващото държавно управление ще има отговорност да извърши законите, които бяха признати и да направи идващите, които са нужни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР