В четвъртък петролните фючърси поевтиняват за пета поредна сесия на

...
В четвъртък петролните фючърси поевтиняват за пета поредна сесия на
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с 4% към най-ниски нива от началото на март



В четвъртък петролните фючърси поевтиняват за пета поредна сесия на търговия, достигайки най-ниски равнища от началото на март предвид на по-нататъшното повишаване на седмичните складови ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати и вложителите опасения, свързани със забавеното движение на имунизация против Covid-19 в Европа.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през май се намаляват с 4% към $65,20 за барел, а тези на американския лек недопечен нефт с доставка през април поевтиняват с 4,3% до равнища под $62,00 за барел. Това са най-ниските равнища на петролните фючърси от 4-и март.

Понижението за пета поредна сесия на търговия е реалност, откакто в сряда Енергийната осведомителна администрация (EIA) регистрира повишаване през последната седмица до 12-ти март на складовите петролни ресурси в Съединени американски щати с 2,4 млн. барела. Това съставлява нарастване на петролните ресурси за четвърта поредна седмица.

В същото време отрицателно въздействие върху цените на петрола продължава да оказват засилващите се опасения по отношение на бавния ритъм на имунизациите на остарелия континент, което пък може да забави предстоящото икономическо възобновяване от пандемията в един от най-тежко засегнатите на рецесията райони.

Редица европейските страни, отпред с водещите стопански системи Германия, Франция и Италия, след информации за вероятни съществени странични резултати.

Британските управляващи пък обявиха, че световните неравномерни доставки на ваксини значат, че.

Графика на нефт Брент/долар



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР