В четвъртък Лудогорец ще се изправи в 1/16-финал от Лига

...
В четвъртък Лудогорец ще се изправи в 1/16-финал от Лига
Коментари Харесай

Лудогорец знае как се елиминират италианци

В четвъртък Лудогорец ще се изправи в 1/16-финал от Лига Европа против гранда Милан. В състава на разградчани има играчи, които знаят по какъв начин се отстраняват италианци.

През сезон 2013/14 Лудогорец за първи път прескочи груповата фаза на Лига Европа. Тогава в нея разградчани реализираха 5 победи и 1 тъждество в компанията на ПСВ (Айндховен), Черноморец (Одеса) и Динамо (Загреб). Жребият отреди през февруари 2014 година да се изправят против други орли - тези от Рим - Лацио.

От оня тим, сега в Лудогорец има петима души - Георги Терзиев, Козмин Моци, Светослав Дяков, Марселиньо и Върджил Мисиджан. На 20 февруари зелените гостуваха на " Олимпико ".

Като титуляри започнаха Моци, Дяков, Марселиньо и Мисиджан. Още в 9-ата минтуа те получиха право да изпълнят дузпа, само че Светослав Дяков я пропусна. В края на първата част Мисиджан подаде на Роман Безяк, който осъществя - 1:0 за Лудогорец. През втората част Дяков бе изпъден за втори жълт картон (55-а минута), само че все пак тимът, воден от Стойчо Стоев, удържа влиятелния триумф.

 Лудогорец в профил Лацио след вманиачен мач в София @@@

На реванша седмица по-късно на " Васил Левски " се разигра същинска драма. В стартовата единайсеторка бяха Моци, Марселиньо и Мисиджан, а Терзиев бе на пейката (Дяков липсваше поради наказание). Италианците дръпнаха с 2:0 с голове на Балде и Переа, само че Лудогорец не се съобщи и изравни посредством Безяк и Златински. Лациалите се виждаха крайни спечелили в конфликта, откакто Клозе се разписа за 2:3 в 82-ата минута, само че в 88-ата Жуниор Кишада (бе освободен от Лудогорец тази зима), изравни резултата.

Интересното е, че в двама мача за Лацио на терена бе аржентинският халф Лукас Билия, който сега е в Милан.

В конфликтите с римляните на вратата бе Владислав Стоянов, който още е част от отбора. Той обаче получи тежка контузия напролет на предходната година и през тази акция не се е появявал в игра, не е картотекиран и в Лига Европа (очаква се да е подготвен за идващия сезон).

 Лудогорец в профил Лацио след вманиачен мач в София @@@

Единственият състезател от сегашния състав на Лудогорец, който се е изправял против Милан пък е бразилският халф Густаво Кампаняро, който е носил екипа на Верона. На 19 октомври 2014 той играе против росонерите - загуба вкъщи с 1:3. От оня мач при миланистите още е Джакомо Бонавентура.

През сезон 2008/09 Козмин Моци е част от Сиена, само че по този начин и не записва дуел против Милан.

Тема спорт
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР