В четвъртък евродепутатите ще гласуват по неотдавнашното споразумение за удължаване

...
В четвъртък евродепутатите ще гласуват по неотдавнашното споразумение за удължаване
Коментари Харесай

COVID сертификат на ЕС: окончателно гласуване за удължаване на правната рамка с една година

В четвъртък евродепутатите ще гласоподават по неотдавнашното съглашение за удължение на валидността на рамката за цифровия Коронавирус документ на Европейски Съюз до лятото на 2023 година

На 13 юни преговорните екипи на Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз реализираха съглашение за удължение на валидността на документа с още 12 месеца. Това ще подсигурява правото на свободно придвижване, в случай че страните членки решат да го употребяват още веднъж, да вземем за пример при положение на поява на нови разновидности, които будят безпокойствие.

След шест месеца (в края на 2022 г.), Комисията ще би трябвало да показа обзор на политиките, национални и интернационалните, свързани със документа, и може да предложи унищожаване на рамката, в случай че тя към този момент не е нужна.

Следващи стъпки

След като бъде утвърдено от Парламента, неофициалното съглашение ще би трябвало да бъде публично признато от Съвета, преди да бъде оповестено в Официален вестник. Срокът на деяние на актуалните правила изтича на 30 юни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР