В четвъртък, 30 май, “Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани” откри първата

...
В четвъртък, 30 май, “Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани” откри първата
Коментари Харесай

Първата Лаборатория за технологични иновации на Кока-Кола ХБК” отвори врати в София

В четвъртък, 30 май, “Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани” откри първата по рода си Лаборатория за софтуерни нововъведения в София. В събитието, което се организира в София Тех-парк, присъединяване взеха изпълнителният шеф по осведомителните технологии и член на изпълнителния комитет на компанията Ален Брухард, вицепрезидентът и основен изпълнителен шеф по осведомителните технологии на “Кока-Кола” Бари Симпсън и шефът на Лабораторията за софтуерни нововъведения Кирил Трайков.

Лабораторията за софтуерни нововъведения ще даде обща платформа за показване на съществуващи решения за бизнеса, в която ще се включат сътрудници като Microsoft, SAP, Atos, Гугъл, OTE. Основната цел на изследователското звено е да сътвори мост сред “Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани”, университети и стартъп компании.



„ Днес ние вършим още една стъпка напред и означаваме постигането на забележителен прогрес в напъните ни за цифровизация на “Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани”, дружно с компанията “Кока-Кола”, нейната стратегия The Bridge и нашите стратегически сътрудници. Това събитие бележи кулминационната точка на една концепция, стартирала преди 2 години. Идея за основаване на Лаборатория за софтуерни нововъведения, която да служи като катализатор на нашия напредък и блян да предоставим богато портфолио, обхващайки все по-голям брой мотиви за консумация 24 часа дневно, 7 дни в седмицата.”, разяснява по време на събитието Ален Брухар

“Кока-Кола ХБК ИТ” беше удостоена с Инвестиционен документ „ клас А “ от изпълнителния шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев поради реализацията на плана „ Плиска “, който цели разширение на интензивностите, прекачване и централизиране на услугите, които компанията дава от България на всички компании от групата “Кока-Кола Хеленик Ботълинг” в 28 страни. Инвестицията по този план възлиза на 1,374 млн. лева и е обвързвана с наемането на сграден фонд, оборудването му за задачите на компанията, придобиването на ноу-хау, както и закупуването на технологии и хардуер, наемането и обучаването на личен състав и така нататък

„ Специфичният план и компанията Кока-Кола са визуализирано определение за това, което бихме желали да забележим в българската стопанска система. Това са: вложенията и нововъведенията, равни на водачеството. Шрифтът на кирилица на комерсиалната марка Кока-Кола е основан в България, по тази причина се надявам, че този център ще бъде насочна точка за основаване на интелигентни технологии с щемпел „ България “, пожела си Стамен Янев.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР