В четвъртък, 24 март, ще се проведе публичното обсъждане на

...
В четвъртък, 24 март, ще се проведе публичното обсъждане на
Коментари Харесай

Публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Разград за 2022 г. е в четвъртък

В четвъртък, 24 март, ще се организира общественото разискване на плана за бюджет за 2022 година

На него Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев кани всички жители, общински съветници, кметове и кметски наместници, представители на държавни и публични организации и заинтригувани физически и юридически лица. Публичното разискване се организира на съображение член 44, алинея 1, т. 8 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, член 84, алинея 6 от Закона за обществените финанси и Наредба № 23 за реда и метода за осъществяване на обществени разисквания. Началният час е 17,30 ч., а мястото, където всички искащи могат да чуят главните цели на общинското управление за бюджетната рамка за 2022 година, както и да създадат своите оферти за бюджета, е кафе „ Зайо Байо “ на Оперативна програма “Ученическо столово хранене и почивно дело “. Становища могат да се изпратят и по електронен път на e-mail:, както и да се подават в писмена форма в деловодството на Община Разград.

Общият размер на плана за бюджет за 2022 година е в размер на 70 511 х.лв., в това число за държавни действия – 44 404 х.лв. и 26 107 х.лв. за общински действия и дофинансиране на държавните действия.

Основен акцент в проектобюджета е нарастването на средствата, заделени на капиталово и градоустройствено обмисляне и планиране, както и нарастване на средствата за настоящи поправки и финансови разноски в селата на Община Разград.

Проектът за финансовата стратегия на Община Разград е в размер на 3 983 х.лв., част от нея са: главен ремонт на ул. „ Юмрукчал “ – от ул. „ Жеравна “ до ул. „ Ивайло “; главен ремонт на ул. „ Любен Каравелов “ – на изхода за Исперих; главен ремонт на пешеходен надлез над река Бели Лом до ПГИ “Робер Шуман “; градивно подсилване на основи, подпорни стени и отвесна планировка на постройката на Музикалния дом; строително-монтажни работи за въвеждане на енергоспестяващи ограничения и вътрешен ремонт на спортна зала „ Абритус “ и други. Сред по-големите обекти за настоящ ремонт пък са: поправки на детски градини по селата; ремонт на спортна площадка в ОУ “Никола Икономов “ и създаване на спортна площадка в ОУ “Ив.С.Тургенев “; ремонт на улицата пред ПГХТБТ “Мария Кюри “; ремонт на уличното осветяване по ул. „ Добруджа “ и „ Княз Борис “; настоящи поправки на междублокови пространства в жк „ Орел “ за 150 000 лева.; поправки на тротоари по улиците: „ Антим I “, „ Раковска “, „ Иван Вазов “, „ Странджа “, „ Априлско въстание “, „ Перистър “, „ Вардар “ – 220 х.лв.; инженеринг за ремонт/рехабилитация на алея с трайна настилка за пешеходци, велосипедисти и хора с повредена подвижност Разград-Пчелина; ремонт на паркинга пред БТК и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР