В чест на рождения ден на известния рапър Снуп Догще

...
В чест на рождения ден на известния рапър Снуп Догще
Коментари Харесай

Снуп Дог навършва 52: Интересни факти за рап звездата

В чест на рождения ден на известния рапър Снуп Догще хвърлим взор върхуняколко забавни обстоятелства за рап звездата, които може би не знаете.

Калвин Кордозар Бродус младши, прочут и като Снуп Дог, е роден на 20 октомври 1971 година в Калифорния. Той е емблематична медийна персона, рапър, артист и футболен треньор.



Снимка Getty Images: Снуп Дог

Израснал в Лонг Бийч, Калифорния, Снуп Дог постоянно има проблеми със закона. Не минава доста време, Малко след завършването нагимназията си, той е задържан за владеене на кокаин.

Заради конфликтите си със закона Снуп е лежал в пандиза три години.

Той трансформира живота си, като употребява пристрастеността и интереса си към музиката, с цел да ограничи склонността си да се забърква в незаконни действия. Започва да се занимава с музика, когато основава домашни касети със своя другар Уорън Джи. (Уорън Джи е доведен брат на известния доктор Дре от NWA).

Когато Снуп Дог е дете, родителите му постоянно го назовават " Снупи " поради огромната му аналогия с анимационниягерой. Послетова име се трансформира в известното име Снуп Дог.

Смята се, че Снуп е един от най-интелигентните рапъри с коефициент на просветеност 147. Средният коефициент на просветеност е 100.

Невъзможно е да се изброят обстоятелства за Снуп Дог, без да се засегне сантименталният му живот. Рапърът и приятелката му от гимназията Шанте Тейлър се женят през лятото на 1997 година

Точно когато през 1992 година Снуп Дог подписва контракт с тогавашния нов звукозаписен лейбъл на доктор Дре - Death Row, двамата основават рап песента " Deep Cover " за едноименния екшън трилър. Първоначално тя е трябвало да бъде включена и в албума The Chronic, само че е решено да не се включва поради неразрешената ария на Body Count " Cop Killer ", която провокира доста отрицателни реакции от страна на политически фигури, в това число президента на Съединени американски щати Джордж Буш, защото и в двете песни става дума за " ликвидиране на служители на реда ". Д-р Дре също ненавижда песента, защото тя няма публично издание в стрийминг услугите.

Малко преди да бъде публикуван дебютният му студиен албум, телохранителят на Снуп убива член на тайфа, след което е задържан и наказан за ликвидиране. И двамата са оправдани на 20 февруари 1996 година и той се концентрира върху кариерата си на музикален реализатор. Това може би е повода Снуп Дог към този момент да не рапира за убийства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР