В чай от Хърватия, приготвен с листа от мента от

...
В чай от Хърватия, приготвен с листа от мента от
Коментари Харесай

Опасен чай изтече на пазара

В чай от Хърватия, подготвен с листа от мента от Сърбия, е открита рискова за черния дроб и за белите дробове, съобщава  телевизия N1 Хърватия.

Системата за бързо предизвестие за сигурност на храните (RASFF) на Европейския съюз разгласи на уеб страницата си, че продуктът се изтегля от пазара. Това е ментов чай ​​от Хърватия със суровина, листа от мента, закупени от Сърбия. В чая са открити пиролизидинови алкалоиди, съобщи Българска телеграфна агенция.

RASFF предизвести, че  рискът за здравето може да бъде сериозен. Пиролизидиновите алкалоиди могат да бъдат доста токсични за хората. Те се синтезират от растенията за отбрана против вредители и тревопасни животни и са разпознати в почти 6000 ботанически типа. 

Тези съставки са евентуално рискови за черния дроб и белите дробове. Най-големи са рисковете за огромните потребители на чайове, билкови отвари и мед. Хърватската организация по храните (HAH) декларира, че тези алкалоиди във високи дози може да доведат до чернодробна непълнота, която може да докара до гибел. Честите хронични резултати включват увреждане на черния дроб, както и увреждане на белите дробове.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР