В бюлетината, с която ще се гласува на предстоящите избори,

...
В бюлетината, с която ще се гласува на предстоящите избори,
Коментари Харесай

ЦИК: Номер 21 няма да фигурира в бюлетината на вота на 2 октомври

В бюлетината, с която ще се гласоподава на идните избори, няма да участва номер 21. Това заяви на брифинг заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. Тя изясни, че партията, която трябваше да бъде избирана с този номер - " Единна национална партия ", не е записала листи в нито един изборен регион. 

Партия " Национално придвижване Единство " не е записала свои претенденти в Монтана и Сливен и по тази причина в тези региони нейният номер също няма да попада, означи Матева. 

" В момента ревизираме всички гласоподаватели листи дали всички претенденти дават отговор на условията, само че тази инспекция ще стане подготвена до 4 септември ", добави заместник-председателят на ЦИК.

Матева подсети, че всички, искащи да гласоподават на своя сегашен адрес, би трябвало да подадат заявки за това до 17 септември. До 17 септември е срокът и за подаване на заявление за гласоподаване посредством преносима изборна кутия.

От своя страна Цветозар Томов, също заместник-председател на ЦИК, разгласи, че към момента не престават договарянията с възможния реализатор на поръчката за машини за гласоподаване.

На 6 септември в среднощ изтича срокът за подаване на заявление в чужбина, изясни Томов.

По думите му до момента са подадени 28 896 електронни заявки и 15-20 заявки, подадени в дипломатическите и консулските представителства.

" Консулските представителства, в които обичайно се подават повече заявки, няма никаква изненада, това са Турция, Англия, Германия, Испания и Съединени американски щати. Засега броят е около два пъти по-малък от броя на заявките, подадени през интервала за изборите през ноември ", добави още Томов.

В 363 секции в страната ще се гласоподава с машини, от тях в 114 ще има две машини. Днес изтича срокът за правенето ѝ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР