В бюлетин, публикуван във вторник, BSI предупреди, че войната в

...
В бюлетин, публикуван във вторник, BSI предупреди, че войната в
Коментари Харесай

Русия може да осъществи кибератаки в Европа чрез антивирусен софтуер

В бюлетин, оповестен във вторник, BSI предизвести, че войната в Украйна е повишила риска от офанзиви против IТ инфраструктурата в страните от НАТО и Европейския съюз.

" Руски IТ производител може самичък да извърши нападателни интервенции, да бъде заставен да нападна целеви системи срещу волята си, самичък да бъде шпиониран като жертва на кибероперация без негово познание или да бъде употребен като инструмент за офанзиви против личните си клиенти ", се споделя в известието на BSI.

Лаборатория Kaspersky отхвърли изказванията като отхвърли съществуването на каквато и да е връзка сред нея и Кремъл.

„ Смятаме, че това решение не се основава на техническа оценка на продуктите на Kaspersky, за която непрестанно се борим пред BSI и в цяла Европа, а е взето на политическа основа ", се споделя в изказване, предоставено на Euronews Next от ръководителя на европейските връзки на компанията Стефан Рояхер.

" Kaspersky е частна световна компания за киберсигурност и като частна компания няма никакви връзки с съветското или което и да е друго държавно управление ", се споделя още в изказването.

В изказването на компанията се акцентира, че нейната инфраструктура за обработка на данни е основана в Швейцария от 2018 година насам и че информацията от немските консуматори се обработва в два центъра за данни, ситуирани в Цюрих.

Това не е първият случай, в който съветският генезис на Kaspersky слага компанията за киберсигурност под наблюдаване.

През 2017 година чиновници на Министерството на вътрешната сигурност в Съединени американски щати подредиха на държавните служби и федералните организации да отстранен и преустановят актуалното и бъдещото потребление на продуктите на Kaspersky, като обявиха, че рисковете, които съставляват продуктите с марка Kaspersky, оправдават този ход.

В отчет на Bloomberg Businessweek по отношение на решението на държавното управление на Съединени американски щати се твърди, че Kaspersky има връзки с съветската разследваща организация ФСБ, че компанията е създала технология за сигурност по разпореждане на разследващата организация и е работила по взаимни планове, за които изпълнителният шеф е знаел, че ще бъдат неуместни, в случай че бъдат оповестени.

Основателят на компанията Евгений Касперски отхвърли изказванията за въздействие на Кремъл по време на сесия Reddit AMA през май 2017 година

На въпроса дали съветското държавно управление е оказало въздействие върху активността на Kaspersky, той отговори: " Не, не въздейства и всевъзможни спекулации за това са погрешни, те са голословни тайни теории ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР