В бюджета на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) няма

...
В бюджета на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) няма
Коментари Харесай

ДНСК няма пари да прави проби на съмнителен асфалт

В бюджета на Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) няма средства за взимане и правене на проби там, където има подозрение за качеството на влаганите материали, сподели пред БНР арх. Деляна Панайотова - и.д. шеф на институцията. По думите ѝ такива средства не са били предвиждани в последните най-малко 10 години.



" В последните години ДНСК леко е абдикирала заради неналичието на финансови благоприятни условия в една функционалност, която законът ѝ разпорежда - да дава отговор за качеството на строителните артикули, т.е. ДНСК има тези права, само че и тези отговорности “, акцентира Панайотова, добавяйки:

„ При зародило подозрение по време на строителния развой в качеството на избран вложен материал, ДНСК има право да извика проба, само че за жалост в последните години ДНСК не разполага с този финансов запас. По този мотив сме водили диалози с министър (Иван) Шишков. Той демонстрира цялостно схващане. Имаме увереността, че с приемането на идващия бюджет това ще бъде заложено като приоритет ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР