В Бургас започнаха снимките на първия игрален филм за Петя

...
В Бургас започнаха снимките на първия игрален филм за Петя
Коментари Харесай

В Бургас започнаха снимките на първия игрален филм за Петя Дубарова

В Бургас започнаха фотосите на първия игрален филм за Петя Дубарова. За първи път българското кино ще покаже на огромен екран историята на младата поетеса, която си отиде единствено на 17 години. Филмът е финансиран от Националният кино център и Община Бургас.

Сцените на кино лентата „ Петя на моята Петя “ ще бъдат снимани в Морската градина на Бургас, центъра и плажа на обичания град на поетесата. Нели Димитрова и Валентина Ангелова са сценаристи на кино лентата. Продуцент е бургазлията Николай Урумов.
Николай Урумов: Не вършим биографичен филм. Това е доста значимо. Филмът се развива в днешно време, това е една история за една модерна Петя.Нели Димитрова, сценарист: Има среща с Петя Дубарова, има диалог за това какво би се случило, в случай че Петя беше останала жива.Валентина Ангелова, сценарист: Красива, вдъхновяваща история.
В ролята на порасналата Петя ще забележим Алиса Атанасова. Албена Павлова като учителка на Петя, Васил Банов като брачен партньор на учителката и Александра Костова в ролята на дребната Петя са актьорите, с които започнаха фотосите.
Александра Костова: Разказва се просто за живота на едно момиче, който няма по какъв начин да е единствено благополучен, има и сложни моменти, споделя се за нейното порастване.Николай Урумов: В този филм имаме над седем фамилии, които вземат участие - Албена Павлова и нейният брачен партньор, Юлиян Вергов и неговата щерка Алена Вергова, Ясен Антанасов и неговата сестра Алиса Атанасова и куп други хора- фамилният дух и приятелският дух доста мощно участват във кино лентата. Албена Павлова: Тук съм учителка от елитна бургаска гимназия, която има изключителния късмет да поддържа връзка с децата си, учениците си като еднакъв с еднакъв и да приказват за същностните неща в живота.Васил Банов: Аз съм брачният партньор на учителката. Но тя е била учителка и на същинската по сюжет Петя Дубарова. И се появява една нова Петя, която доста наподобява на онази - по своему непокорна, по своему надарена. Димитър Николов, кмет на Бургас: Всъщност началото на това лято върнаха една романтика и една носталгия в Бургас за нашата известна Петя. Може би същите тези бургазлии, само че на друга възраст минават по същите тези улички, седят на същите тези пейки.
Повече от 700 души са взели участие в кастинга за статисти, а най-малката участничка е 7-месечната Ема. Снимките ще продължат до 6 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР