В Бургас протестът срещу въвеждането на зелени сертификати за достъп

...
В Бургас протестът срещу въвеждането на зелени сертификати за достъп
Коментари Харесай

Протестът срещу мерките в Бургас прерасна в гражданско неподчинение (СНИМКИ И ВИДЕО)

В Бургас митингът против въвеждането на зелени документи за достъп до публични места на закрито, прерасна в гражданско непокорство. В продължение на 4 часа протестиращите блокираха кръстовища и  с шествие минаха по централни булеварди в града, където затрудниха пътния трафик. Към протестиращите се причисли и зам.-областният шеф Асен Бонджев.

Близо 200 души се включиха в митинга, който стартира с протест пред РЗИ в града.



" Искаме всичко да се върне както досега. Мен не ме е боязън от нищо. Да сложа по две, по три, по петнайсет дози бустерни и каквото си желаят още. Да си сложат по един абокат да си вливат имунизацията непрекъснато, нямам нищо срещу. Не желая мен да ме задължават да си поставям каквото и да е било в тялото. "

Половин час след началото на митинга, уредниците взеха решение да се срещнат с шефа на здравната ревизия доктор Георги Паздеров. От РЗИ, обаче, заключиха външната врата, а протестиращите влязоха в пререкания с охраняващите постройката служители на реда.



Отказа за среща с шефа на РЗИ породи непринудено решението за обсада на бул. " Сан Стефано ". За полови час протестиращите застанаха в компактен кордон на пешеходната пътека пред централната автобусна спирка, а в блокадата попаднаха 10 рейса на градския превоз. След това със викания те потеглиха на шествие по централните булеварди на Бургас.

След къс престой пред постройката на регионалната администрация в Бургас, зам.-областният шеф Асен Бонджев излезе да се срещне с протестиращите.



" Съжалявам, че се постанова да съм в тази позиция, тъй като би следвало да съм тук измежду вас. "

Малко по-късно Асен Бонджев поведе митинга назад към РЗИ, където този път протестиращите бяха признати от шефа на РЗИ доктор Георги Паздеров. 



На финала беше направена подписка с 13 претенции. Сред тях са анулацията за условието за зелен документ, независимост на достъп до образователните и здравни заведения, свободно право на избор за носене на маски и имунизиране, аутопсия на умрелите от коронавирус. 

Ако ограниченията не бъдат анулирани до среднощ, протестиращите заплашиха да провеждат нов митинг в Бургас още на следващия ден в 12 часа. 



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР