В БСП признават, че Сотир Цацаров е професионалист, но трябвало

...
В БСП признават, че Сотир Цацаров е професионалист, но трябвало
Коментари Харесай

Проданов: Няма раздор в БСП, само някои го мислят

В Българска социалистическа партия признават, че Сотир Цацаров е експерт, само че трябвало да не се гласоподава за него поради партийната дисциплина 
В Българската социалистическа партия няма разделяне. То е „ единствено в главите, съзнанието и подсъзнанието на 15-20 души “, безапелационен бе Христо Проданов – заместник-председател на парламентарната група на Българска социалистическа партия. В изявление за Канал 3 и предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “ Проданов прикани да се изчака да минат изборите и тогава да се разясняват резултатите – „ тогава да забележим дали има разделяне “.

Съвестта на някои депутати от Българска социалистическа партия и познанството им с основния прокурор Сотир Цацаров са ги предиздвикали да гласоподават за назначението на Цацаров за ръководител на КПКОНПИ, счита Христо Проданов. На въпрос на водещия обаче той не можа да уточни друго другарство също така на социалиста Георги Търновалийски, който се познава с Цацаров от времето когато последният беше ръководител на Окръжния съд в Пловдив.

„ Приемам това, че господин Цацаров е добър експерт, само че на тази позиция (председател на КПКОНПИ – бел.ред.) би трябвало да е човек с безупречна известност. Човек против който няма няма съмнения за зависимости “, сподели Проданов. По думите му за Сотир Цацаров имало трудове и догадки в общественото пространство, че е обект на зависимости, а против него имало и митинги. Христо Проданов обаче не съумя да изясни за какво свързва митингите против Иван Гешев (вече определен за гл. прокурор) и Цацаров. Единствената връзка, съгласно него, била, че Гешев е бил зам. гл. прокурор, т.е. зависещ на Цацаров.

Христо Проданов изясни още, че за присъединяване в директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия има много условия, на които претендентите би трябвало да дават отговор, а главното измежду тях е в последните 4 години да са били във висшето управление на партията. Всяка партийна организация ще има право да предлага номинация за ръководител на националния съвет на Българска социалистическа партия. Комисия ще прегледа кандидатурите предвид на партиен стаж, присъединяване в ръководството на партията и други, с цел да допусне дадени хора до конкуренцията.

Емил Войнов е този, който ще управлява комисията по избора на нов ръководител на Българска социалистическа партия. Войнов е избран за тази виновна задача, защото е представителят на Българска социалистическа партия в сегашната Централна изборна комисия.

Според Проданов много хора от Българска социалистическа партия дават отговор на изискванията и кандидатурата им може да бъде издигната в изборите за водач на партията. След това всеки член на партията ще гласоподава с персонална карта (а не с партиен билет!). За да взе участие в гласуването всеки човек би трябвало да е бил към този момент член на Българска социалистическа партия към края на 2019 година.

Христо Проданов изясни още, че централната дотация, която партията получава ще се употребява единствено за прехрана на партията, само че нито лев от нея няма да отиде за изборната акция в Българска социалистическа партия. На претендентите ще бъде позволено да вземат участие с персонални средства в размер до 10 минимални работни заплати (т.е. малко над 6000 лева все още на осъществяване на партийния вот). Пари няма да се дават за медийна реклама, а ще се употребяват органите на Българска социалистическа партия – телевизия БСТВ и вестник „ Дума “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР