В Брюксел започна процесът за терористичните атаки от 22 март

...
В Брюксел започна процесът за терористичните атаки от 22 март
Коментари Харесай

Започна процесът за терористичните атаки в Брюксел

В Брюксел стартира процесът за терористичните офанзиви от 22 март 2016 година Салах Абдеслам, който бе наказан на пожизнен затвор във Франция за присъединяване си в атентатите от 13 ноември 2015 г, отхвърли да взе участие в първото процедурно съвещание. На подсъдимата пейка са още 9 души, упрекнати в разнообразни форми на съучастие.

Първата част от дълъг развой. Първоинстанционният съд на Брюксел откри с авансово чуване правосъдния развой за терористичните офанзиви в града. На 22 март 2016 година трима джихадисти се самовзривиха на летище Брюксел-Завентем и на метростанция Маелбек. Загинаха 32-ма души, над 340 бяха ранени. Реалното правосъдно слушане ще стартира през октомври, само че в това първо съвещание за определяне на процедурата обвинените се явиха пред съдиите.

Луи Ванардоа е един от пострадалите. Преди 6 години той губи приятелката си, 30-годишна шведска художничка, при нападението в метрото. Търси правдивост, само че не си прави илюзии.

 
Не чакам някакво разкайване от обвинените. Вече видяхме при атентатите в Париж, че те не изглеждаха разкаяни, нито се извиниха, нито нещо сходно. Във всеки случай, в случай че персонално ме помолили за амнистия, не мисля, че мога да я дам.
Луи Ванардоа – непосредствен на жертва на атаките 

Лежал в болница два пъти за пристъпи на тревога, Луи няма желание да върви всеки ден в съда, с цел да избегне събуждането на остарели контузии.

 
Притеснявам се, да. За обществото това ще бъде плашещо. Не знам по какъв начин ще се оправя прочувствено, в случай че видя хората, които са взели участие в поредицата от офанзиви.
Луи Ванардоа – непосредствен на жертва на атаките 

Близо 1000 души ще търсят правдивост в този развой. Очаква се той да продължи 8 месеца.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР