В Брюксел се провежда заседание на министрите на външните работи

...
В Брюксел се провежда заседание на министрите на външните работи
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС обсъждат новите санкции срещу Русия и еврочленството на РСМ и Албания

В Брюксел се организира съвещание на министрите на външните работи на Европейски Съюз - акцент в диалозите е съветската инвазия в Украйна и шестият пакет наказания против Кремъл, част от който е цялостното петролно ембарго.

В рамките на срещата е очакван диалог сред министър Теодора Генчовска и сътрудника ѝ от Северна Македония Буяр Османи, заяви Българска национална телевизия.

Очаква се външните министри да дадат политическо утвърждение за спомагателни 500 милиона евро от Европейския инструмент за мир за пазаруването на още военно съоръжение и оръжие за Украйна. Първите дипломати ще се опитат да реализират и единодушие по новите наказания против Русия, които включват поетапна възбрана на вноса на съветски нефт и петролни артикули.

Между страните към момента няма единодушие за петролното ембарго. В срещата ще вземат участие и външните министри на Украйна и Канада, както и външните министри на страните от Западните Балкани. Европейски Съюз упорства юни да бъде избрана датата за началото на договарянията за участие със Северна Македония и Албания.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР