В бойния арсенал бяха открити два автомата Калашников,девет пистолета, две

...
В бойния арсенал бяха открити два автомата Калашников,девет пистолета, две
Коментари Харесай

Никола Батилов и Щерион Джамбазов готови на споразумение с прокуратурата, ще лежат, но няма да кажат на кого са оръжията

В бойния боеприпас бяха открити два автомата " Калашников ",девет револвера, две пушки, гранатомет, заглушители и взривни устройства 

49-годишният Щерион Джамбазов и 25-годишният Никола Батилов, които са упрекнати за държане за разпространяване на огромно количество марихуана и владеене на голям военен боеприпас, без позволение, признават виновността си и до часове се чака бранителите им да сключат съглашение с Прокуратурата. 

Припомняме, че Батилов и Джамбазов бяха хванати през лятото на 202 година малко откакто бяха натоварили в лек автомобил Опел чували с готовата продукция марихуана – близо 23 кг в пакети по 500 гр. В колата, която бе претърсена в курортен комплекс " Елените " по време на акция на ОДМВР-Бургас, бе открит и куфар с оръжия.

В къщата на ул. „ Ивайло “ в Свети Влас пък бяха открити 413 саксии канабис, както и изцяло съоръжение за развъждането на растенията - вентилатори, климатици, въздуховоди, лампи с рефлектори, маркучи за капково напояване, чували с почва и други Арсеналът е от 9 револвера разнообразни по диаметър и муниции за тях, 2 автомата „ Калашников “ и муниции за тях, 2 пушки разнообразни модели с муниции, 1 гранатомет в подготвеност за прилагане, 1 бойна граната, 5 заглушителя – за автомата и за револверите, 3 самоделни взривни устройства, готови за незабавна приложимост. Само броят на боеприпасите – патроните е 719. 90% от оръжията са със заличени номера (ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Никола Батилов и  Щерион Джамбазов са в ареста съвсем 9 месеца. На предишни съвещания стана ясно, че има 11 експертизи, които изрично потвърждават присъединяване на младия бургазлия в наркосхемата на Джамбазов, който е татко на приятелката му, и тезата му, че не е знаел какво придвижва, не е правдоподобна, твърдише държавното обвинениена предходни съвещания. 

Двамата са упрекнати за разпространява  високорискови наркотични субстанции и съгласно Наказателния кодекс това закононарушение се наказва с отнемане от независимост от две до осем години и с санкция от пет хиляди до двадесет хиляди лв.. За другото закононарушение -  държане на взривни субстанции, огнестрелни и нуклеарни оръжия, муниции за тях в голямо количество, наказването е отнемане от независимост от три до 10 години.

В правосъдната зала не стана ясно за какво и за къде е бил предназначен арсеналът, с които може да въоръжи цяла рота.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР