В ботаниката се смята, че определението зеленчук е изключително неправилно

...
В ботаниката се смята, че определението зеленчук е изключително неправилно
Коментари Харесай

Кои са плодовите зеленчуци?

В ботаниката се счита, че определението „ зарзават ” е извънредно погрешно и действително не съществува. Съществуват плодове и ядивни елементи на растенията, в които се натрупват аварийни хранителни субстанции.

Въпреки това човешкият разум разделя растенията на плодове и зеленчуци. Поради това съществува и тяхната едва известна подгрупа – плодови зеленчуци. За тях се знае, че се отглеждат поради плода.

Това са домати, чушки, патладжан, краставици, зелен боб, зеленият грах, зелената бакла, физалис, тиква, тиквички, маслини, авокадо и любеница.

 Авокадото е плод

Динята да вземем за пример е плод, който умерено може да се употребява сходно на зарзават. В някои страни се пържи, вари или маринова.

Доматите от своя страна са съществена зеленчукова просвета, която ражда плодове. Те са на извънредно високо хранително равнище и имат доста положителни вкусови и софтуерни качества.

Плодовете и зеленчуците са две разновидности на хранителни артикули, които са извънредно потребни за здравето. Ако приемем, че те са разнообразни, то в множеството случаи са лесни за разграничение и систематизиране. Понякога обаче е мъчно да се каже дали нещо е зарзават или плод.

Плодовете, постоянно сладки и месести, са тази част от растението, която обикаля семената. Всички други годни за консумация елементи на растенията се смятат за зеленчуци. Зеленчукът от своя страна се смята за тревисто растение, отглеждано поради ядивната си част.

Повечето хора категоризират " зеленчуците " като храни, които се употребяват като част от главното хранене и " плодовете " като храни, които се ядат за десерт или като лека закуска.

Повечето плодове са сладки, тъй като те съдържат елементарна захар, наречена фруктоза, до момента в който множеството зеленчуци са по-малко сладки заради лимитираното и количество.

Споровете по отношение на това кои са и дали съществуват плодови зеленчуци не стопира и през днешния ден. Реално даването на сходни избрания не е значимо за нас - консумирайте и плодовете, и зеленчуците безкрайно и се радвайте на техните потребни и вкусови качества.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР