В борбата с дългите опашки и отмяната на полети заради

...
В борбата с дългите опашки и отмяната на полети заради
Коментари Харесай

Хаос по летищата в Германия, спешно наемат служители от чужбина

В битката с дългите опашки и анулацията на полети поради претоварването на немските летища доставчиците на наземно обслужване разчитат на стотици чиновници от чужбина.

" Реалистично е доникъде на август да дойдат 250 задгранични помощници ", които биха помогнали за облекчение на обстановката на летищата в Мюнхен, Нюрнберг и Франкфурт, сподели ръководителят на браншовата асоциация ABL Томас Рихтер, представен от „ Тагесшау”.

Рихтер обаче разкритикува бюрократичните спънки, свързани с издаването на нужните документи за работа. Поради дефицита на личен състав на летищата федералното държавно управление е основало опция за наемане на краткотрайни служащи от трети страни - главно от Турция. Временните служащи обаче би трябвало да преминат инспекция за надеждност. Целта е да се издават бързо позволения за престояване и работа, съобщи министърът на вътрешните работи Нанси Фезер.

Главният изпълнителен шеф на летищната асоциация ADV Ралф Бейзел съобщи пред RND, че набирането на незабавно нужния личен състав може да бъде " доста улеснено посредством по-ефективна и по-кратка инспекция, без да се нарушават стандартите за сигурност ".

От началото на лятото дефицитът на личен състав на немските летища докара до безпорядък в полетите. Предупредителната стачка на наземния личен състав на Lufthansa утежни в допълнение обстановката. Миналата седмица имаше всеобща анулация на полети, напомня БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР