В борбата с дългите опашки и отмяната на полети заради

...
В борбата с дългите опашки и отмяната на полети заради
Коментари Харесай

Опашки, отмяна на полети: Хаос по летищата в Германия

В битката с дългите опашки и анулацията на полети поради претоварването на немските летища доставчиците на наземно обслужване разчитат на стотици чиновници от чужбина, предава БГНЕС.

"Реалистично е доникъде на август да дойдат 250 задгранични помощници ", които биха помогнали за облекчение на обстановката на летищата в Мюнхен, Нюрнберг и Франкфурт, сподели ръководителят на браншовата асоциация ABL Томас Рихтер, представен от "Тагесшау ".

Рихтер обаче разкритикува бюрократичните спънки, свързани с издаването на нужните документи за работа. Поради дефицита на личен състав на летищата федералното държавно управление е основало опция за наемане на краткотрайни служащи от трети страни - главно от Турция. Временните служащи обаче би трябвало да преминат инспекция за надеждност. Целта е да се издават бързо позволения за престояване и работа, съобщи министърът на вътрешните работи Нанси Фезер.

Главният изпълнителен шеф на летищната асоциация ADV Ралф Бейзел съобщи пред RND, че набирането на незабавно нужния личен състав може да бъде "значително улеснено посредством по-ефективна и по-кратка инспекция, без да се нарушават стандартите за сигурност ".

От началото на лятото дефицитът на личен състав на немските летища докара до безпорядък в полетите.

Предупредителната стачка на наземния личен състав на Lufthansa утежни в допълнение обстановката. Миналата седмица имаше всеобща анулация на полети.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР