В близките три месеца няма да има увеличение на цената

...
В близките три месеца няма да има увеличение на цената
Коментари Харесай

Нинова обяви кога ще поскъпне токът

В околните три месеца няма да има нарастване на цената на тока.

Това разгласи вицепремиерът Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице " по бТВ.

"Ние считаме, че би трябвало да има мораториум, само че не по този начин, както го направиха ГЕРБ. Коректно е да кажа както го предложиха. Няма по какъв начин да наложиш мораториум със задна дата – от 1 януари, 2021 година ", уточни Нинова. "ГЕРБ направиха някакъв бойкот на цялата концепция и полемиката се обезличи. Възможно е от на следващия ден да бъде изменена датата на мораториума. Казвам, че няма да има нарастване на тока в околните три месеца ", увери Нинова.

Тя посочи, че други страни към този момент са замразили цените на енергиятя. "Не разбирам нервността, която се развива в Народното събрание, тъй като това към този момент е одобрена европейска процедура ", уточни Нинова като даде образец с Испания и Унгария, които са наложили мораториум.

След 3 месеца откакто мине мораториума, би трябвало да се реши какво да се направи с стопанската система, какво трябвая да се промени в правилниците и наредбите на КЕВР. Целта на комисията е експертно да каже на депутатите: "Ако желаете след 3 месеца да се погрижите за хората, би трябвало да извършите това ", изясни Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР