В близките 10 години Саудитска Арабия ще инвестира във военната

...
В близките 10 години Саудитска Арабия ще инвестира във военната
Коментари Харесай

Рияд ще инвестира над 20 млрд. долара във военната си индустрия следващите 10 години

В околните 10 години Саудитска Арабия ще влага във военната си промишленост над 20 милиарда $. Това е част от проектите на кралството на усили разноските си за защита, съобщи шефът на Главното ръководство на военната индустрия Ахмед бин Абдел Азиз ал Охали. Той приказва на конференция в Абу Даби (Обединените арабски емирства), където следва да бъде намерено интернационалното оръжейно ревю IDEX 2021, информира ТАСС.

" Над 10 милиарда $ ще бъдат отпуснати за развиване на отбранителната индустрия, също толкоз - за проучвания и разработки ", посочи Ал Охали, чието изказване бе публикувано от саудитската телевизия " Ал Арабия ".

По думите му, до 2030 година Саудитска Арабия ще усили разноските за проучвания и рационализация на военните си предприятия от 0,2% на 4% от общия бюджет за защита. Кралството се стреми да развива производството на оръжия, с цел да може към 2030 година да подписва контракти за над половината си военни покупки с локални предприятия, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР