В близките 10 дни не се очаква България да излезе

...
В близките 10 дни не се очаква България да излезе
Коментари Харесай

Оставаме в зелената Covid зона идните 10 дни, прогнозира здравен зам.-министър

В околните 10 дни не се чака България да излезе от " зелената зона " на разпространяване на ковид, предвижда заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов.

Той уточни още, че стартират инспекции за носене на маски на закрито в заведенията по Черноморието, както и в бензиностанциите.

„ Към момента сме 44 болни на 100 хиляди души. За да преминем в идната зона, и да излезем от зелената, би трябвало да минем 95 болни на 100 хиляди души. Това че подхващаме известни ограничения е единствено по тази причина, тъй като аз мисля, че в тази ситуация би трябвало да действаме превантивно. Много са по-важни ограниченията, взети в точния момент, а съгласно мен в този момент е тъкмо моментът, в сравнение с тогава, когато отидем в идната зона “, сподели зам.-министърът.

Александър Златанов заяви, че Министерството на здравеопазването приготвя заповед за реализиране на надзор от институциите, които се грижат за това - РЗИ, Министерство на вътрешните работи, Българската организация по сигурност на храните, както и общините. Целта на инспекциите е да се съблюдават ограниченията и да бъде понижен риска:

„ В момента, който страната мине на идващ стадий, ще минат идващите ограничения, само че всеки регион има правото с решение на щаба да подхваща и спомагателни ограничения за предварителна защита на разпространяването на коронавирус “

При четвърта вълна на заболяемост се планува страната да разполага с над 7 хиляди кревати за неусложнени случаи и над 500 за интензивно лекуване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР