В благородните камъни се крие сила. Един от най-интересните камъни

...
В благородните камъни се крие сила. Един от най-интересните камъни
Коментари Харесай

Цитрин: Камъкът на късмета

В благородните камъни се крие мощ. Един от най-интересните камъни е цитринът. Името му идва от френското citron, което значи лимон. На цитрина му е обещано това име заради присъщия му жълт цвят. Слънчевите багри на цитрина, комбинирани с многочислените му изгоди, го вършат желан материал за направа на декорации, които да се употребяват всекидневно.

За по-голям резултат на цитрина е хубаво той да се комбинира със сребро. Най-силно въздействие камъкът има върху хората със зодии Дева и Близнаци. Смята се, че той придава убеденост на хората, които са родени под двата зодиакални знака. Тази убеденост в продължение на времето последователно се трансформира в увереност, която е потребна за кариерното развиване на Девите и Близнаците.

Цитринът освен е доста хубав, само че и има лечебна мощ. Дълготрайното носене на бижута с благородния камък покачва зрението и лекува заболявания на щитовидната железа. Той има антиоксидантен резултат, като сполучливо пречиства натрупалите се токсини в организма. Специално сходно въздействие указва върху храносмилателната и ендокринната система.

Цитринът има и мощен антистрес резултат. Той сполучливо успокоява притежателите си, като им оказва помощ да се оправят с тежкото всекидневие. Красивият камък оказва помощ още при язви и е отлично средство за реализиране на детоксикация на всички органи.

 Камък Цитрин

Важно е цитринът да се носи непрекъснато. По този метод притежателите му ще свикнат с него и ще го одобряват като част от себе си, което би могло да им бъде от изгода в бъдеще.

Цитринът е на респект от дълбока античност. В предишното благородниците в античен Египет и Месопотамия са го носили като средство за предотвратяване от змийска отрова. Предците ни са вярвали, че това е камъкът на шанса. В Елада всеки търговец се е считал длъжен да има бижу от цитрин, с цел да му върви в бизнеса. Смятало се, че камъкът предизвиква изобилието, което е директно обвързано с триумфа на един човек.

Експерти предлагат носенето на цитрин за всеки, който се занимава с бизнес или счита да се занимава в бъдеще, тъй като камъкът разсейва отрицателната сила към себе си и предизвиква триумфа, до момента в който в същото време не се нуждае от разчистване или презареждане, както е належащо при останалите благородни камъни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР