В Благоевград се очертават два частични избора за кмет в

...
В Благоевград се очертават два частични избора за кмет в
Коментари Харесай

Частични избори в Благоевград и село в областта в края на юни

В Благоевград се обрисуват два частични избора за кмет в края на юни.Освен за кметския стол в регионалния център, жителите на село Церово ще би трябвало да избират нов властник, защото кметът Лефтер Едипов умря преди месец.

С президенски декрет 27 юни беше разгласен като дата за осъществяване на частичния избор за кмет на Благоевград, откакто пълномощията на Румен Томов бяха прекъснати предстрочно.

Без властник остана и село Церово, чийто кмет Лефтер Едипов умря през месец март. ЦИК бе известена по надлежния за обстановката с публично съобщение от Общинската изборна комисия, която пък изчака провеждането на изключителна сесия. Ако в границите на идната седмица Централната изборна комисия придвижи предлагането за осъществяване на частичния избор до Президентството и указът бъде публикуван в двуседмичен период, изборите за кмет на Благоевград и на село Церово могат да бъдат на една и съща дата, разясняват локални адвокати с опит в изборния развой.  

Известни са към този момент и някои от имената на претендентите за кмет на Благоевград.

Българска социалистическа партия заложи още веднъж на досегашния кмет Румен Томов, който и този път ще влезе в конкуренцията като самостоятелен.,„ ИТН “ залага на регионалния си координатор и досегашен народен представител адв. Илко Стоянов, а ГЕРБ издига началника на Регионалното ръководство по обучение Ивайло Златанов. 

Утре, 15 май, регионалният шеф Бисер Михайлов привиква съвещания за състава на новата Районна изборна комисия, която би трябвало да приготви и организира парламентарните избори на 11 юли. В 19-членния ѝ състав 5 мандата получава коалиция ГЕРБ-СДС, 4 ще бъдат представителите на „ ИТН “, трима на Българска социалистическа партия, по двама членове в РИК ще имат Движение за права и свободи и Демократична България и един - Изправи се! Мутри вън “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР