В Благоевград подпочвени води рушат най-големия аквапарк в региона, който

...
В Благоевград подпочвени води рушат най-големия аквапарк в региона, който
Коментари Харесай

Подпочвени води заляха аквапарка в Благоевград

В Благоевград подпочвени води разрушават най-големия аквапарк в района, който е затворен от години. Освен изоставеното оборудване, водната маса е подкопала и пешеходната алея за парк " Бачиново ", по която всеки ден се разхождат стотици хора.

Повече от 6 години едно от най-мащабните развлекателни уреди в Югозападна България тъне в съсипия. Заради неналичието на стопанисване басейните и пързалките са изоставени. А когато преди няколко дни река Бистрица подвигна равнището си, всичко се оказа под вода.

Почти всичко е разрушено, защото е оставено с години. Виждате вие самите в какво положение се намира басейна в Благоевград и лека бавно всичко се разрушава. Подпочвените води са от реката, най-вероятно и защото не работят помпи, които да съхраняват тези води, те избиват на алеята, споделя Илко Стоянов, кмет на Община Благоевград.

Освен оборудванията в аквапарка, подпочвените води са подкопали и алеята към благоевградския парк " Бачиново ", където стотици хора минават всеки ден.

С предложение, импортирано до Общинския съвет от кмета на Община Благоевград, локалната власт ще кандидатства за европейско финансиране за повсеместен ремонт на аквапарка и закрития басейн към него. Ако съветниците одобряват предлагането, упованията са от юни тази година ремонтните действия да стартират. След 7 години очакване и безхаберие, най- огромният аквапарк в Югозапада може да проработи още веднъж още идващото лято.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР