В Благоевград излязоха на протест в защита на петимата полицаи,

...
В Благоевград излязоха на протест в защита на петимата полицаи,
Коментари Харесай

Протест в Благоевград в защита на осъдените полицаи

В Благоевград излязоха на митинг в отбрана на петимата служители на реда, наказани на 7 години затвор за гибелта на Ангел Димитров -Чората. „ Полицаите не са убийци “ с този апел десетки жители, другари и близки на служителите на реда се включиха в мирния митинг пред Съдебната палата.
Инициативата за митинга стартира от основаната група в обществените мрежи „ Българският служител на реда не е палач!!! “, като съпричастните към петимата наказани се причислиха, поставяйки българския трибагреник на профилните си фотоси със същия надпис.

Припомняме, че благоевградските служители на реда Иво Иванов, Янко Граховски, Борис Механджийски, Мирослав Писов и Георги Калинков, взели участие в интервенция „ Респект “, при която почина Ангел Димитров-Чората, излежават 7-годишни присъди в Бобовдолския затвор, след влезнало в действие решение на Върховен касационен съд.

Първоначално, след водените правосъдни каузи, служителите на реда бяха оправдани по обвиняването за гибелта на Ангел Димитров. 14 години след интервенция „ Респект “ се стигна до обновяване на делото, което приключи с неоправдателните присъди за благоевградските служители на реда.

На митинга участваха и техни сътрудници. Организаторите предизвикаха подписка под петиция до вицепрезидента на Република България за опрощение на наказаните антимафиоти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР