В Библията са описани легенди за хора, погълнати от китове,

...
В Библията са описани легенди за хора, погълнати от китове,
Коментари Харесай

Легендата за пророка Иона, който бил погълнат от кит, се случи наистина на водолаз

В Библията са разказани митове за хора, погълнати от китове, известни от доста епохи. Една от най-популярните от тях е за оракул Иона, който бил хвърлен в морето от транспортен съд и обхванат от голям кит, в чиято вътрешност живял три дни и три нощи.51-годишният водолаз Райнер Шимпф (Rayner Shimpf) от Южна Африка, съвсем изпитал всички прекарвания на Йона, когато бил в Порт Елизабет Бей.Всяка година, край това място минава така наречен Сардинска пътека, когато на плитчините тези риби хвърлят хайвера си, а по-късно отплуват на север и се връщат към океана.

 Райнер Шимпф
Райнер Шимпф Размерът на плитчините доближава дължина 7 км и всяка година стотици водолази отиват да гледат тази впечатляваща панорама. И те не са сами. Сардините притеглят доста делфини, акули и китове.Райнер Шимпф отишъл да се гмурне в тези води, съпроводен от няколко другари. Те били разграничени на две групи и скоро били впечатлени от наблюдението на риби, пингвини, делфини и други морски жители, които плували във водата.В някакъв миг, Шимпф бил толкоз захласнат от наблюдението на една акула, че не вижда наличието на огромен кит до него.Китът вършел нормалната си работа – ядял сардините. За това, той отворил голямата си уста и я затворил, когато била цялостна с риба. След това, водата излязла, а рибата отишла в стомаха на кита. Водолазът споделя:
“Гледах по какъв начин акулата плува до примамката си и внезапно се озовах в цялостна мрачевина и нещо стисна бедрата ми. Дори нямах време да се уплаша! ”

 z2 1 - Легендата за пророка Иона, който бил обхванат от кит, се случи в действителност на водолаз
Приятелите на Шимпф видели по какъв начин китът го гълтам и по какъв начин единствено долната част от мъжа остава да виси от устата на кита. Но те не можели да създадат нищо, с цел да го спасят, и единствено снимали всичко на камера.

 z3 2 - Легендата за пророка Иона, който бил обхванат от кит, се случи в действителност на водолаз
Шимпф споделя: “Никой не може да ви приготви за сходна обстановка и да ви каже какво да вършиме, когато кит се опита да ви погълне. Всичките ви дейности ще зависят от инстинктите ви, по този начин, че незабавно задържах дъха си, очаквайки, че ще се гмурне надълбоко и най-вероятно ще отвори устата си във водата, а аз ще бъда свободен. ”

 z4 - Легендата за пророка Иона, който бил обхванат от кит, се случи в действителност на водолаз
Според водолазът, в устата на кита, всичко е мрачно, като че ли е намазано със смола.

 z5 - Легендата за пророка Иона, който бил обхванат от кит, се случи в действителност на водолаз
След няколко минути, китът отслабва хватката си и Шимпф бил свободен. Той незабавно отплава към лодката си, отървавайки се единствено със тествания боязън.

 z6 - Легендата за пророка Иона, който бил обхванат от кит, се случи в действителност на водолаз
Всъщност китът, както и множеството китове, не би могъл да погълне човек, даже с цялото си предпочитание. Гърлата им са толкоз тесни, че там могат да минат единствено дребни риби. Само кашалот може да погълне човек.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР