В безбройните опити да се погрижим за здравето на косата

...
В безбройните опити да се погрижим за здравето на косата
Коментари Харесай

Популярен аксесоар за коса води до оплешивяване

В безбройните опити да се погрижим за здравето на косата се оказва, че ѝ вредим без да го осъзнаваме. Използваме скъпа козметика, вървим постоянно на коафьор и си вършим дълги хидратиращи маски вкъщи. Но има доста разнообразни фактори, които могат да ви навредят без да очаквате въобще.

Много е значимо да знаете каква е косата ви, с цел да следвате верните рекомендации. Важно е да знаем, че известен аксесоар за коса води до оплешивяване, а всички го употребяваме в всекидневието си, написа jenata.blitz.bg.

Косата, вързана с еластични ленти, става освен тънка и накъсана, само че и стартира да пада. За това сигнализира трихологът Наталия Соболева.

" Некачествените ластици издърпват косата, което води до нарушение на тяхната конструкция. На кожата може да се появи фокус на напрежение, където кръвообращението се утежнява. Косменият фоликул стопира да получава хранителни субстанции и тогава луковицата се поврежда “, сподели трихологът.

Според нея балерините и художествените гимнастички постоянно страдат от косопад, тъй като те постоянно би трябвало да събират косата си в стегнат кок.

" Не би трябвало да злоупотребявате с прическа, която ви стяга. Тези, които обичат да мият косата си постоянно, би трябвало да бъдат по-внимателни, не можете да подсушавате косата си нападателно с забрадка. ", поучава тя. За да избегнете алопеция, лекарят предлага в точния момент да изхвърлите старите ластици и да употребявате аксесоари от естествени материали. Те не би трябвало да имат непотребни украшения, които способства за пострадване на косата.

" Ластиците са краткотрайни, имат период на валидност. Всеки аксесоар може да се разтегне, върху него се появяват микропукнатини и разкъсвания. Външно това може да не се забележи. Необходимо е деликатно да следите външния тип на гумените ленти, да се пробвате да ги актуализирате постоянно и да употребявате меки и необятни еластични ленти, както и " пружини “, споделя трихологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР