В Берлин започна шествие против исляма от крайно десни. Лидери

...
В Берлин започна шествие против исляма от крайно десни. Лидери
Коментари Харесай

Хиляди крайнодесни шестваха в Берлин против исляма

В Берлин стартира шествие срещу исляма от извънредно десни. Лидери на немската популистка партия Алтернатива за Германия (АзГ) насочиха послания срещу исляма пред събралите се хиляди техни поддръжници в немската столица, съобщи ДПА.

В началото на манифестацията представителката на партията Беатрикс декор Щорх съобщи пред 2000 поддръжници, че " ръководството на този ислям в Германия е просто зло ".

Тя сподели, че Месут Йозил, футболист от немския народен тим, " макар немския си паспорт, не е немец ". Футболистът от турски генезис беше подложен на доста рецензии.

Поддръжниците на АзГ носеха немски флагове, плакати с надпис " Без ислям в Германия " и скандираха " Меркел би трябвало да си върви ", до момента в който се придвижваха към Брандебургската врата.

По данни на немската полиция в шествието на АзГ вземат участие няколко хиляди души. Различни групи, организиращи контрапротести, са привлекли по няколко хиляди поддръжници.

Около 2000 служители на реда от цяла Германия са ситуирани на разнообразни места, с цел да предотвратят възможни конфликти.

АзГ завоюва 12,6 на 100 от гласовете на последните парламентарни избори и е една от четирите най-големи опозиционни партии, напомня АП
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР