В Белгород и Белгородска област в събота вечерта е прозвучала

...
В Белгород и Белгородска област в събота вечерта е прозвучала
Коментари Харесай

Белгород отново под тревога за ракетен удар

В Белгород и Белгородска област в събота вечерта е прозвучала сирена за предизвестие за ракетен удар.

Това заяви в канала си в Telegram губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, представен от ТАСС.

" В Белгород и Белгородска област е пусната сирена за заплаха от ракети. Ако сте у дома, не се приближавайте до прозорците. Останете в стаи без прозорци с плътни стени (коридор, баня, тоалетна, килер). Ако сте на улицата, слезте в бомбоубежище, или друго безвредно място ", написа той.
 Белгород под обстрел, пораства броят на руснаците, които желаят разселване
Белгород под обстрел, пораства броят на руснаците, които желаят разселване

Увеличава се суматохата в пограничните региони

Припомняме, че минимум 7 блока пострадаха при тазнощния обстрел на украинската войска по съветския град Белгород. Нанесени са вреди и по административна постройка, както и по 5 паркирани автомобила.

Губернаторът Гладков не посочи употребяваното по регионалния център оръжие.

Също по този начин не се удостоверява публично информацията за пожар в село Дубовое.

Кметът на Белгород Валентин Демидов разгласява в обществените мрежи фотоси от нанесените провали - на един от фотосите се виждат вреди по плувен басейн.

Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че противовъздушната защита е свалила 10 снаряда RM-70 Vampire. От министерството не разясняват следствията от обстрела.
 17 ракети са свалени над Белгород
17 ракети са свалени над Белгород

Засега няма информация за потърпевши и опустошения

Украйна въобще не разяснява дейностите си даже и откакто през последните два месеца внезапно усили броя на офанзивите. Те станаха съвсем ежедневни или по-точно еженощни.

Преди няколко дни пропагандистката на Кремъл и началник на каналите RT Маргарита Симонян разгласява апел в обществените мрежи съветските жители да се включат в акции за търсене на жилища за искащите да се изтеглят от Белгородска област.

" Съграждани, не мога да се оправя! Бомбардират Белгород. На фамилиите, децата и хората с увреждания би трябвало да се помогне. "

Симонян декларира, че има доста подадени заявки за краткотрайно пренасяне, а " нашето семейство " към този момент е платило за преместването на над 100 фамилии. Вероятно има поради акция на медийния конгломерат, който ръководи.

Броят на поръчките за това пораства, признава журналистката.
 Един човек почина при офанзива с дрон по Белгород
Един човек почина при офанзива с дрон по Белгород

Дрон се е врязал в жилищна постройка

Официалните управляващи не са съобщавали за акции за евакуация, като се изключи няколко погранични обитаеми места - да вземем за пример Грайворонския регион. Там кметът Генадий Бондарев прикани жителите макар че преди този момент управляващите опровергаваха информация за евакуацията.

Преди няколко дни още веднъж опроверга популяризираната в интернет информация за въвеждането на полицейски час на територията на града.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу, отговаряйки на въпроса дали ще е нужна спомагателна готовност за основаване на " буферна зона " покрай границите на Белгородска област

в нощта на 18 март след президентските избори. Това беше предшествано от засилен обстрел на региона на Белгород.

В началото на март месец - легионът " Свобода на Русия ", Руският доброволчески корпус и Сибирският батальон оповестиха желание си да навлязат на територията на пограничния регион и влязоха в региона на Сподарюшино в Белгородска област. Също по този начин беше известно за военни дейности в Козинка и село Тьоткино, Курска област.

В началото на март месец - легионът " Свобода на Русия ", Руският доброволчески корпус и Сибирският батальон - въоръжени групировки, основани в Украйна от съветски жители, оповестиха желание си да навлязат на територията на пограничния регион и влязоха в региона на Сподарюшино в Белгородска област. Също по този начин беше известно за военни дейности в Козинка и село Тьоткино, Курска област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР